Info

På Insidan

En podcast där vi intervjuar intressanta personer kring deras kompetenser.
RSS Feed
På Insidan
2018
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2016
Dec 6, 2016

I säsongens sista avsnitt av På insidan pratar vi med vår alldeles egna Anni Tjebbes, kreativ chef på Mama Said Media. Vi pratar med henne om social selling och vad det egentligen innebär. Vilken nytta har företag av att slopa säljsnacket och arbeta med social selling istället? Hur skapar man relevant innehåll för sina följare? Och hur konverterar man följare till kunder? Anni tar oss med steg för steg hur man som företag kan komma närmare sina kunder. Spännande va? In och lyssna!

Nov 22, 2016

Vi pratar med Andrea Arvidsson från Doc Lounge om dokumentärfilmen. Om hur viktig den faktiskt är, om var den har varit och vart den är på väg den. Och om den ideella organisationen Doc Lounge, som i år har funnits i 10 år, och om hur de jobbar. Hur väljer en ut vilka filmer som visas för att representera alla och spegla världen rättvist? Hur kommer dokumentärfilmens framtid att se ut med tanke på digitaliseringen och hur vana vi är att se filmer ett klick bort på olika streamingtjänster? Varför tror Andrea och Doc Lounge att det ändå finns, och kommer att finnas, ett behov av att möta andra människor och titta på film tillsammans? Och vilka dokumentärfilmer rekommenderar Andrea - som har sett hundratals olika dokumentärfilmer? Om detta och mycket mer i veckans avsnitt av På Insidan.

Nov 8, 2016

I veckans avsnitt träffar vi Mick och Martina från UsTwo. UsTwo kallar sig själva för Fampany, som är en kombination av family och company, och lägger ner mycket tid på att skapa en riktigt bra kultur i företaget. Vi pratar därför om vikten av en god företagskultur, hur du blir en mer attraktiv arbetsgivare och hur viktigt det är att skapa ett högre värde för dina anställda - men också om svårigheterna med att bibehålla kulturen när företaget växer. Häng med och lyssna!

Oct 24, 2016

I det tionde avsnittet av På Insidan träffar vi Lotten Holmgren från DigitasLBi. Lotten pratar bland annat om hur man, med hjälp av teknik, kan personifiera till exempel meddelanden, och att resultatet av detta blir att reklam och andra sorters meddelanden kan anpassas efter just dig och det humör du är i - i stunden. Spännande va? In och lyssna!

Oct 10, 2016

I veckans avsnitt träffar vi Charlotta Rydholm -  grundare av .tobegin, egenföretagare, föreläsare, författare till två böcker och mycket mer därtill. I avsnittet pratar hon bland annat om att ägna sig åt sig själv, hur lätt det är att fastna i vanor, normer och ettiketer, och att man genom att gå emot dessa mönster övar sig i att våga förändra något. Dessutom förklarar hon vikten av att sluta använda orden “man” och “måste”. Ett fullspäckat avsnitt helt enkelt - in och lyssna!

Sep 27, 2016

Den här veckan träffar vi Emma Kronqvist, Allmän-TV chef på SVT, som pratar om hur video brukas på olika sätt i olika generationer, hur man skapar rörlig content genom att sätta sig in i människors vardag, genom att beröra och genom att alltid tänka hoppfullt. Hon pratar även om hur det gick till när hon tre gånger pitchade ett program om döden, men fick nej samtliga gånger. Häng med, det blir spännande!

Sep 13, 2016

I avsnitt 7 av På Insidan möter vi Magnus Äng, expert inom SEO och digital marknadsföring, och en av grundarna av TopVisible. Vi pratar om vad SEO, eller sökmotoroptimering, egentligen betyder, varför det är viktigt, hur Google rankar olika sidor och Magnus delar med sig av sina bästa SEO-tips. Enjoy! 

Aug 31, 2016

We take you back to The Conference 2016. In this episode we give you some of the highlights from the talks, and interviews with some of the visitors. Here you go: The Conference 2016 in one hour! 

Listen to all the talks at www.theconference.se

Aug 9, 2016

I det femte avsnittet av På Insidan berättar Martin Thörnkvist om hur The Conference gick från liten lokal konferens, till stor global!

Jul 26, 2016

I det fjärde avsnittet av På Insidan träffar vi Camilla Wallander, VD på Berghs School of Communication. Det blir ett spännande samtal om kreativitet, inovation, digitalisering och ett nytt sätt att se på kompetens.  

Jul 12, 2016

I dagens avsnitt träffar vi Peter Boye - KBT-terapeut, sömnexpert och affärsutvecklare och grundare av Learning to Sleep.

Peter pratar bland annat om hur du tar reda på om du lider av ett sömnproblem, vad du ska tänka på inför sänggående och vad hormonet oxytocin - som utsöndras vid sex - gör för din sömn.

Ligger du och grubblar nätterna igenom, eller har du svårt att komma till ro? Tränar du sent på kvällen utan att bli ett dugg tröttare för det? Lyssna på avsnitt 3 av På Insidan för Peters bästa tips om hur du botar dina sömnproblem.

Jun 28, 2016

Charlotte Sundåker, VD för Hyper Island, berättar hur du bäst attraherar talanger. 

Jun 13, 2016

Vi träffar Daniel Daboczy från FundedByMe som berättar om hur svårt det är för kvinnor att ta in kapital och hur Fundedbyme vill förändra det. Hur de vill demokratisera riskkapitalvärlden och öppna upp för alla, och hur alla är lika värdefulla, oavsett summan av investeringen.

Han berättar också om att en av hans drivkrafter till varför han grundade Fundedbyme är att när hans dotter är 18 år, så ska hon inte behöva fundera på om hon kan få kapital.

Daniel tycker att "att driva företag är ju egentligen en upptäcktsresa och en problemlösningsresa".

 

1